Az Educatio Kft. az eTanulás Szakmai Kollégium projekt részeként suli.net.tan címmel pályázatot írt ki a digitális írásbeliség iskolai fejlesztését szolgáló oktatási, pedagógiai jó gyakorlatok készítésére és továbbfejlesztésére gyakorló és leendő pedagógusok számára. 
E felhívásra a robotika néhány órás iskolai bevezetésének ötlettervével pályáztam.  Választott témámat egy országos előadássorozat keretében Kecskeméten mutattam be. A többi résztvevőhöz hasonlóan saját jó gyakorlatomhoz kapcsolódó szakmai blogot írtam.

Bővebben...

A mai oktatásban általánosan is "hiánycikk" a manuális tevékenység, technika órákon sincs már szerelés, építés. A robotkészletek azonban nem csak egyszerű építőkészletként funkcionálnak, hanem a megvalósítás eszközeként kiválóan összekapcsolják a saját építési ötleteket és az elméleti programkészítést.

A problémamegoldás, algoritmizálás, programkészítés nem elméleti síkon zajlik. A kézzelfogható, szemmel látható eredményesség vagy eredménytelenség új ötletekre, tökéletesítésre sarkallja a diákokat. A dokumentáció elkészítése, a munka menetének, illetve a kapcsolódó kutatómunka előadását, a működő robot bemutatását is természetesnek, szükségesnek érzik a diákok.

Bővebben...